Közigazgatási Palota

Az Aradi városháza a megyeszékhely eklektikus építészeti örökségének egyik legszebb épülete, amely othont ad a Polgarmesteri Hivatalnak, Helyi tanácsnak valamint az megyei prefekturának is.

„Ioan Slavici” Színház

A Ioan Slavici Klasszikus Színház épülete a Revoluţiei (Forradalom) sgt. tengelyének kapujában található, ebben a társulat évadjai mellett számtalan kulturális-művészeti rendezvényt szerveznek.

Kultúrpalota

A Kultúrpalota Arad egyik legreprezentatívabb épülete, amely 1911-1913 között épült. Ma a Kultúrpalotában működik az Arad Megyei Múzeum és az Aradi Filharmónia.

„Moise Nicoară” Főgimnázium

A „Moise Nicoară” Főgimnázium épülete ad helyet a hasonló nevű iskolának, amelyik 130 évre visszanyúló hagyományaival a város egyik legszínvonalasabb oktatási intézménye.

Neumann Palota

Korábban, Neumann Palota magántulajdonú lakásoknak adott helyet. Jelenleg üzlethelyiségek vannak benne valamint a Vasile Goldiş Egyetem egy része.

„Ardealul” Szálloda

Az épület, amelyben az Ardealul Szálloda van – régi nevén Fehér Kereszt –1840-ben készült, férőhelyeinek száma 146 és hagyományokban gazdag történelemmel rendelkezik.

Víztorony

A Víztorony látta el ivóvízzel a várost, ugyanakkor tűzjelző szolgálat is volt benne. Jelenleg egy kis vízmúzeum található az épületben, de időszakos kiállításokat is szerveznek.

Korábbi Prefektúra

Régen az épület az Aradi Prefektúrának adott otthont, majd több intézmény székhelye lett: Adevărul és Observator napilapok, az Aurel Vlaicu Egyeteme Rektori Hivatala.

Andrényi Palota

Az Andrényi Palota Arad központjában található és jelenleg a Gyermekpalotának biztosít helyet. A palota báró Andrényi nevét viseli és csodálatos neoromantikus elemeket találhatóak az épületen.

Közpénzügyi Igazgatóság

Klasszicista stílusban épült a XIX. század elején. Az épület régebben az Aradi Prefektúrának adott otthont, később pedig az Arad Megyei Közpénzügyi Igazgatóság kapott itt helyet.