Korábbi Prefektúra

1870-1871 / Revoluţiei sgt. 81.sz. / Történelmi műemlék

bookmark

Régen az épület az Aradi Prefektúrának adott otthont, majd több intézmény székhelye lett: Adevărul és Observator napilapok, az Aurel Vlaicu Egyeteme Rektori Hivatala.

1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag Még nincs szavazat
Töltödik...

Építészet

Neoklasszikus stílusban épült, a tervező hűen lemásolta a Vármegye házát, megőrizte a boltíves kaput, a klasszikus oszlopokkal ellátott homlokzatot, a timpanont és az erkélyt. Az emeleten stukkókkal gazdagon díszített nagyterem található, amelyik Iuliu Maniu politikus nevét viseli.

 Érdekességek

Ma a tágas ingatlanban többek között a Megyei Önkéntes Központ, az Országos Turisztikai Központ Arad Megyei Fiókja, az Arad Megyei Tanács Program- és Fejlesztési Igazgatósága, a Településközi Fejlesztési Egyesület, a BRECO, a PNŢCD párt, a Jurnal Arădean hirdetési irodája fejti ki tevékenységét.

Összegzés

  • Az idők során az épület othont adott a Prefektúrának, Az „Adevarul” valamint „Observatorul” újságok szerkesztőségének valamint az „Aurel Vlaicu” egyetem rektorátusának
  • Manapság több intézmény is helyet kap az épületben
  • Az épület neoklasszicista stílusban épült, stukkókkal diszítve.

Hasonló turisztikai látványosságok

Közigazgatási Palota

Az Aradi városháza a megyeszékhely eklektikus építészeti örökségének egyik legszebb épülete, amely othont ad a Polgarmesteri Hivatalnak, Helyi tanácsnak valamint az megyei prefekturának is.

Kultúrpalota

A Kultúrpalota Arad egyik legreprezentatívabb épülete, amely 1911-1913 között épült. Ma a Kultúrpalotában működik az Arad Megyei Múzeum és az Aradi Filharmónia.

Andrényi Palota

Az Andrényi Palota Arad központjában található és jelenleg a Gyermekpalotának biztosít helyet. A palota báró Andrényi nevét viseli és csodálatos neoromantikus elemeket találhatóak az épületen.

Hozzászólások