Casă - Strada Episcopiei 46

1910 / Strada Episcopiei 46 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea declarată monument istoric a fost zidită în anul 1910, în stil Secession cu elemente Art-Nouveau. Actualmente, construcția cu demisol, parter și două etaje superioare cuprinde locuințe familiale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe 1 vot(uri), media: 5.00
Se încarcă...

Istoric

În orașul Arad s-a recurs la modelul vienez, cum s-a întâmplat în majoritatea așezărilor din Imperiul Austro-Ungar. La sfârșitul secolului al XIX-lea, un mare bulevard care lega gara de centru a fost conceput printr-un ax major al circulațiilor carosabile și pietonale, acesta fiind doar una dintre schimbările majore care au avut loc în această perioadă.

Arhitectură

Casa a fost concepută în stil Secession cu elemente Art-Nouveau, fiind prevăzută cu ornamente ceramice (butoni) deosebite, combinate cu plăci din faianţă şi feronerii specifice perioadei. Edificiul are o formă planimetrică în formă de “L”, corpul interior nefiind atât de expresiv ca faţada principală. Foarte interesantă este seria de 3 curţi interioare cu treceri pe sub pasarele şi coridoare închise.

Sumar

  • Clădirea a fost realizată în stil Secession cu elemente Art Nouveau.
  • Imobilul se distinge prin ornamente ceramice deosebite, combinate cu plăci din faianţă şi feronerii specifice perioadei.

Obiective turistice similare

Casă - Strada Episcopiei 18

Casa declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1908, în stil Secession cu elemente Art-Nouveau. Este prevăzută cu parter și un etaj superior, care adăpostesc astăzi locuințe familiale.

Casă - Mihai Eminescu 6

Clădirea situată pe strada Mihai Eminescu la nr. 6 datează din anul 1907, fiind construită în stil Secession. Astăzi, etajele superioare sunt ocupate de locuințe familiale.

Casă - Mihai Eminescu 10

Clădirea a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, în stil Secession cu elemente Art Nouveau. Actualmente, clădirea cu parter și trei etaje superioare, găzduiește locuințe familiale.

Comentarii