Casă - Mihai Eminescu 6

1907 / Strada Mihai Eminescu 6 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea situată pe strada Mihai Eminescu la nr. 6 datează din anul 1907, fiind construită în stil Secession. Astăzi, etajele superioare sunt ocupate de locuințe familiale, iar la parter se află spații comerciale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe 1 vot(uri), media: 5.00
Se încarcă...

Istoric

Clădirea a fost ridicată cu ajutorul fondurilor strânse de comunitatea greco-catolică din orașul Arad, iar ulterior a devenit sediul parohiei Bisericii Greco-Catolice arădene.

Arhitectură

Sfârșitul secolului al XIX-lea a coincis cu ascensiunea clasei mijlocii arădene, ascensiune concretizată sub forma unanimei tendințe de a înscrie Aradul pe orbita orașelor imperiale care dădeau tonul în materie de modernizare.

De pe urma acestui flux al dezvoltării, arhitectura din Arad s-a ales cu o mulțime de clădiri construite după standardele secesiunii vieneze, un curent de largă răspândire în lumea artistică a acelor vremuri.

Sumar

  • Casa datează din anul 1907 și este realizată în stil Secession.
  • Clădirea a fost construită de comunitatea greco-catolică din orașul Arad.

Obiective turistice similare

Casă - Mihai Eminescu 10

Clădirea a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, în stil Secession cu elemente Art Nouveau. Actualmente, clădirea cu parter și trei etaje superioare, găzduiește locuințe familiale.

Templul Masonic

Clădirea a servit ca sală de ceremonii masonice. Așadar, în jurul anului 1902, Loja Concordia a cumpărat terenul din incinta Şcolii de Arte şi Meserii în vederea construirii acestui templu.

Casă - Mihai Eminescu 36

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1906, în stil eclectic. Actualmente clădirea cu parter și două etaje superioare, găzduiește locuințe familiale și un cabinet medical.

Comentarii