Casă - Nicolae Grigorescu 7

1925 – 1930 / Strada Nicolae Grigorescu 7 / Monument Istoric

bookmark

Imobilul este situat pe strada Nicolae Grigorescu, colț cu Bulevardul General Vasile Milea, la nr. 7. Clădirea proiectată de arhitectul arădean Silvestru Răfiroiu se deosebește de ansamblul arhitectural înconjurător, având un parter și două etaje în stil Bauhaus.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

În perioada interbelică orașul se extinde în continuare prin includerea satului Micălaca și înglobarea, ca suburbii, a următoarelor perimetre construite: Grădiște, Poltura și Bujac.

Se dezvoltă cartierele Micălaca Nouă, Subcetate și Gai (1930-1940). Vechea și impunătoarea stradă principală devine bulevard și cea mai importantă zonă comercială. Aici sunt grupate marile edificii publice: Teatrul, clădirea Primăriei, Banca Națională, palatul Cenad, palatul C.F.R., biserici, hoteluri, Tribunalul. Majoritatea acestor clădiri au fost construite la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pe lângă funcția de principală arteră de circulație bulevardul are și rolul de promenadă (Corso).

Arhitectură

Clădirea cu două nivele are o structură din cărămidă şi planşee din beton armat. Este una din puţinele case din Arad concepute în maniera Bauhaus. Gardul, precum şi anexa, sunt executate în acelaşi stil. În prezent clădirea cuprinde locuințe şi birouri de arhitectură la parter.

Sumar

  • Construcția cu parter și două etaje reprezintă o raritate printre edificiile arădene, prin apartenența la stilul Bauhaus.
  • Clădirea a fost proiectată de arhitectul arădean Silvestru Răfiroiu.

Obiective turistice similare

Casă - B-dul Decebal 14

Clădirea cu demisol, parter și un etaj superior, situată pe Bulevardul Decebal colț cu str. Aviator Georgescu, a fost ridicată în anul 1903 într-un stil arhitectural caracteristic Aradului.

Casă - Gr. Alexandrescu 16

Clădirea de pe Strada Grigore Alexandrescu numărul 16, fost ridicată la sfârșitul secolului al XVIII-lea (1790-1800). Edificiul cu demisol și parter, actualmente adăpostește locuințe familiale.

Casă - Elena Ghiba Birta 16

Clădirea situată pe strada Elena Ghiba Birta, declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1907 în stil Secession. Actualmente clădirea găzduiește locuință familială.

Comentarii