Casă - Gr. Alexandrescu 16

Sfârșitul secolul al XVIII-lea / Strada Grigore Alexandrescu 16 / Monument Istoric

bookmark

Această casă a fost ridicată la sfârșitul secolului al XVIII-lea (1790-1800). În prezent, edificiul cu demisol și parter este ocupat de locuințe familiale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

În timpul domniei Principesei Maria Tereza (1740 - 1780), orașul s-a dezvoltat sub aproape toate aspectele. Populația a crescut la 1.321 familii în 1752. Încă din secolul al XVIII-lea, locuitorii au încercat să obțină pentru Arad statutul de oraș liber regesc, dar numai în 1826 au reușit să aibă acest privilegiu. În 1834, împăratul Francisc a înmânat autorităților locale diploma certificând acest titlu.

Arhitectură

Clădirea construită pe o structură din cărămidă, cu planşee din lemn face parte din vechiul „oraş sârbesc”. Ornamentaţia exterioară este ştearsă. Casa are o valoare istorică documentară.

Sumar

  • Imobilul a fost construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea (1790-1800) și face parte din vechiul „oraș sârbesc”.
  • Edificiul cu demisol și parter actualmente adăpostește locuințe familiale.

Obiective turistice similare

Casă, azi grădiniţă

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, mai exact în intervalul 1890-1900 în stil eclectic. Actualmente, clădirea găzduiește o Grădinița.

Casă - B-dul Decebal 14

Clădirea cu demisol, parter și un etaj superior, situată pe Bulevardul Decebal colț cu str. Aviator Georgescu, a fost ridicată în anul 1903 într-un stil arhitectural caracteristic Aradului.

Casă - Strada Preparandiei 2

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la sfârsitul secolului al XVIII-lea, mai exact în perioada anilor 1790-1800. Clădirea a fost ridicată la marginea străzii Preparandiei.

Comentarii