Casă, azi grădiniţă

Sfârşitul secolului XIX / Strada Ion Georgescu 7 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIX-lea, mai exact în intervalul 1890-1900, în stil eclectic. Actualmente, clădirea găzduiește Grădinița cu program prelungit nr. 13, din Arad. Vechea denumire a străzii pe care se află clădirea a fost strada Sebeșului.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe 1 vot(uri), media: 5.00
Se încarcă...

Istoric

Clădirea a fost construită în jurul anului 1890, la început îndeplinind calitatea de locuință familială. Astăzi, ea este sediul unei o grădinițe.

Arhitectură

Clădirea prevăzută cu parter a fost realizată în stil Neobaroc, având faţada foarte bogat ornamentată cu stucaturi specifice. Are o valoare arhitecturală pentru patrimoniul construit al orașului Arad.

Sumar

  • Edificiul realizat în stil neobaroc a fost construit în jurul anului 1890, la început îndeplinind calitatea de locuință familială.
  • În prezent, clădirea găzduiește Grădinița cu program prelungit nr. 13 din Arad.

Obiective turistice similare

Preparandia Română

Instituţia înfiinţată la ordinul împăratului Francisc I şi-a deschis porţile în 1812, fiind cea mai veche şcoală pedagogică românească din regiune. Primul director a fost Dimitrie Țichindeal.

Şcoala Normală de Fete

Clădirea de pe Strada Lucian Blaga este în prezent parte a Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, fiind declarată monument istoric. Inițial, aici a funcționat Școala Normală de Fete.

Gimnaziul de băieţi

Clădirea actualului Grup şcolar de Industrie Alimentară a fost ridicată în 1887 în locul fostului gimnaziu minorit. Gimnaziul minorit îşi avea sediul în acest loc între 1801-1872.

Comentarii