Casă - Elena Ghiba Birta 16

1907 / Strada Elena Ghiba Birta 16 / Monument Istoric

bookmark

Această casă declarată monument istoric a fost ridicată în anul 1907, în stil Secession. În prezent, clădirea găzduiește locuințe familiale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

Din anul 1831, Aradul a devenit „oraș liber regesc”, fapt ce i-a conferit o mulțime de perspective de dezvoltare și înfrumusețare. Aradul și-a avut proprii meșteri și arhitecți, dar și proiectanți străini, care au ridicat clădiri în spiritul stilului 1900: Secession, Art Nouveau și eclectic.

Arhitectură

Clădirea cu un singur etaj are o structură de rezistenţă realizată din cărămidă. Construcția propriu-zisă a fost ridicată în stil Secession. Însușirea principală a acestui curent artistic o reprezintă tendința de a se desprinde atât de convenționalismul artei academice cât și de imitarea stilurilor istorice consacrate.

Sumar

  • Clădirea declarată monument istoric a fost construită în anul 1907. Astăzi, edificiul ridicat în stil Secession este locuit de familii.

Obiective turistice similare

Casă - Tudor Vladimirescu 3

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, în jurul anului 1910. Este construită în stil neobaroc, tipic arhitecturii Aradului, din vremea respectivă.

Casă de raport

Palatul declarat monument istoric este situat pe Bulevardul Revoluției la nr. 33, fiind construit în anul 1913. Clădirea cu parter și două etaje superioare a fost ridicată în stil Jugendstil.

Casă - Strada Preparandiei 2

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la sfârsitul secolului al XVIII-lea, mai exact în perioada anilor 1790-1800. Clădirea a fost ridicată la marginea străzii Preparandiei.

Comentarii