Casă - Tudor Vladimirescu 3

1910 / Strada Tudor Vladimirescu 3 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea declarată monument istoric a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, în jurul anului 1910. Este construită în stil neobaroc, specific pentru arhitectura Aradului din vremea respectivă.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

Imobilul a fost construit în anul 1910, iar în prezent constituie o valoare patrimonială a arhitecturii arădene. În epoca respectivă, Aradul a manifestat un avânt urbanistic și cultural deosebit.

Arhitectură

Clădirea cu parter a fost realizată în stil neobaroc. Ornamentaţia bogată în structură și feroneria lucrată cu acuratețe redau cu succes armonia estetică specifică stilului neobaroc.

Sumar

  • Construcția a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în stil neobaroc, cu ornamentație și feronerie tipică.
  • Actualmente, edificiul cu demisol și parter include o locuință familială și spații comerciale.

Obiective turistice similare

Casa „Dengl”

Imobilul, numit Casa „Dengl”, a fost ridicat la sfârşitul secolului al XIX-lea în stil eclectic, având faţada împodobită cu elemente decorative şi statui similare stilului antic grecesc.

Băile „Simay”

Clădirea a gazduit băile publice Simay din Arad. Proprietarul acestei clădiri a fost Simay Isvan. Actualmente, în această clădire funcționează unul dintre cluburile selecte ale orașului.

Casa Beller

Clădirea este o casă tipică a burghezului şvab înstărit, fiind construită în prima jumătate a secolului XIX. Clădirea a purtat câteva elemente a stilului barocului târziu în special ornamentaţia.

Comentarii