Palatul Trezoreriei

1850 – 1900 / Bd. Revoluţiei 77/ Monument Istoric

bookmark

Clădirea a fost construită în stil eclectic la sfârșitul secolului XIX pentru trezoreria județului. În această clădire cu trei nivele a funcționat în anii 1950 Facultatea de Zootehnică, apoi a devenit Liceu Sanitar. Într-o aripă a clădirii își are sediu astăzi Trezoreria municipiului Arad, precum și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe 2 vot(uri), media: 5.00
Se încarcă...

Istoric

Palatul a fost construit în stil eclectic la sfârșitul secolului XIX pentru trezoreria județului. În această clădire cu trei etaje a funcționat în anii 1950 Facultatea de Zootehnică, devenind apoi sediul Liceului Sanitar. Într-o aripă a clădirii își are sediu astăzi Trezoreria Municipiului Arad, precum și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Arhitectură

Este una dintre cele mai frumoase clădiri ale municipiului purtând elemente ale stilului rococo vienez, balconul rotund și turnul dinspre Bulevardul Revoluției oferindu-i o caracteristică specială.

Sumar

  • Palatul Administrației Financiare, cunoscut și ca Trezoreria este un edificiu situat pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad.
  • A fost construit în stil eclectic la sfârșitul secolului XIX pentru trezoreria județului.
  • În această clădire cu trei nivele a funcționat în anii 1950 Facultatea de Zootehnică, apoi a devenit Liceu Sanitar.
  • Într-o aripă a clădirii își are sediu astăzi Trezoreria municipiului Arad, precum și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Obiective turistice similare

Palatul Administrativ

Palatul Administrativ din Arad adăpostește astăzi Primăria Municipiului Arad şi Instituţia Prefectului Judeţului Arad, fiind o operă semnificativă a arhitecturii eclectice din oraş.

Dir. Gen. a Finanțelor Publice

Clădirea a găzduit, de-a lungul timpului, Prefectura Arad și Direcția Generală a Finanțelor Publice. În prezent, are titulatura de „Administrația Județeană a Finanțelor Publice Arad.”

Palatul Băncii Naţionale

Palatul Băncii Naționale este un imobil situat pe Bulevardul Revoluției, municipiul Arad. A fost construit între anii 1909-1910 după planurile arhitectului József Hubert din Budapesta.

Comentarii