Casă de raport

1913 / Bulevardul Revoluţiei 29 / Monument Istoric

bookmark

Palatul declarat monument istoric este situat pe Bulevardul Revoluției la nr. 29, fiind construit între anii 1910-1913. Proiectul clădirii cu parter și două etaje superioare a fost influențat de curentul arhitectural Jugendstil.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

Clădirea a fost construită cu un an înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. Aradul acelor vremuri a cunoscut o dezvoltare urbană semnificativă, pe artera principală a orașului fiind ridicate multe palate de o valoare considerabilă, în stil Secession vienez, eclectic, renascentist, neo-baroc și Art Nouveau.

Arhitectură

Clădirea cu două etaje superioare a fost realizată în stil Jugendstil. Construcția se încadrează în imaginea generală caracteristică principalei artere a Aradului. Edificiul adăpostește astăzi spații comerciale la parter și locuințe la etaj.

Sumar

  • Palatul declarat monument istoric este situat pe Bulevardul Revoluției la nr.29, fiind construit între anii 1910-1913.
  • Clădirea a fost construită cu un an înainte de izbucnirea Primului Război Mondial (1914-1918).
  • Edificiul realizat în stil Jugendstil se încadrează în imaginea generală caracteristică a principalei artere a Aradului.

Obiective turistice similare

Casa Gotică

Casa Gotică a aparținut, de-a lungul timpului, unui număr de aproximativ 14 proprietari, care au ales să o utilizeze fie ca locuință familială, fie ca ambulatoriu medical pentru evrei.

Casă - B-dul Revoluţiei 99

Clădirea declarată monument istoric este situată pe Bulevardul Revoluției la nr. 99, pe o porțiune stradală care la începutul sec. al XX-lea se numea strada col. Teodor Pirici.

Casă - B-dul Revoluţiei 74

Clădirea a fost construită la sfârșitul secolului al XIX -lea, în jurul anilor 1890. Edificiul cu parter și două etaje superioare poartă caracteristici de influență neo-barocă.

Comentarii