Casă - B-dul Revoluţiei 99

1900 / Bulevardul Revoluţiei 99 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea declarată monument istoric este situată pe Bulevardul Revoluției la nr. 99, pe o porțiune stradală care la începutul sec. al XX-lea se numea strada col. Teodor Pirici. Clădirea cu parter și două etaje superioare a fost construită în stil Jugendstil, cu elemente Art-Nouveau, cu atic tipic, bogat ornamentat.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe 1 vot(uri), media: 5.00
Se încarcă...

Istoric

În Aradul de la sfârșitul sec. al XIX-lea, clasa mijlocie cu o forţă economică în creştere s-a orientat către cele mai noi curente din Europa Centrală privind iniţiativele și conceptele arhitectonice urbane.Arhitecţi pregătiți în idiomul secession în centrele Imperiului Austro-Ungar au construit pentru familiile întreprinzătorilor locali arădeni numeroase şi ambiţioase imobile de raport care marchează până astăzi contextul urban în centrul acestor oraşe.

Arhitectură

Clădirea cu două etaje superioare a fost realizată în stil Jugendstil cu elemente Art-Nouveau, cu atic tipic, bogat ornamentat. Registrul parterului este alterat de modalitatea de tratare a vitrinelor. Astăzi, edificiul adăpostește spații comerciale la parter și locuințe la etaj.

Sumar

  • Construcția declarată monument istoric este situată pe Bulevardul Revoluției la nr. 99.
  • Clădirea a fost construită în stil Jugendstil cu elemente Art Nouveau, un stil architectural caracteristic Aradului de la începutul secolului al XX-lea.

Obiective turistice similare

Casa Anton Czigler

Proprietarul era Anton Czigler, primul arhitect şef al comitatului. Până la primul război mondial faţada clădirii a fost modificată de mai multe ori, azi păstrând elementele stilului eclectic.

Casa „Dengl”

Imobilul, numit Casa „Dengl”, a fost ridicat la sfârşitul secolului al XIX-lea în stil eclectic, având faţada împodobită cu elemente decorative şi statui similare stilului antic grecesc.

Casă - B-dul Revoluţiei 74

Clădirea a fost construită la sfârșitul secolului al XIX -lea, în jurul anilor 1890. Edificiul cu parter și două etaje superioare poartă caracteristici de influență neo-barocă.

Comentarii