Casă de raport

1905 / Piaţa Mihai Viteazul 15 / Monument Istoric

bookmark

Frumoasa clădire situată în Piața Mihai Viteazul, nr. 15, a fost construită la începutul secolului al XX-lea. Construcția cu influențe neo-baroce dispune găzduiește diferite spații comerciale la demisol, iar la parter sunt situate locuințe familiale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

Clădirea a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, în jurul anului 1905, încă de la început găzduind locuințe familiale.

Arhitectură

Faţadă tipic neo-barocă, bogat ornamentată cu muluri în stucatură, denotă apartenența clădirii la arhitectura de stil neo-baroc. Intrarea este prevăzută cu o feronerie remarcabilă.

Sumar

  • Clădirea a fost ridicată în jurul anului 1905, încă de la început găzduind locuințe familiale.
  • Elementele fațadei și ornamentația clădirii denotă stilistica arhitecturală neo-barocă.

Obiective turistice similare

Casa de raport Tüdös

Casa de raport a inginerului şef Tüdös Bela, situată pe Bulevardul Revoluţiei nr. 40, a fost construită în anul 1902, în stil Art Nouveau, după planurile arhitectului arădean Kövér Lajos.

Casa lui Bruchner Lipót

Palatul numit și „Casa cu faianţa albastră” este o clădire în stil eclectic, având un amalgam de elemente decorative diverse, inclusiv Secession. Clădirea a fost construită în anul 1910.

Casă de raport - Episcopiei 3

Palatul de pe str. Episcopiei nr. 3 este o construcție de tip casă de raport, cu parter şi trei etaje, care se remarcă prin diversitatea decorativă şi multitudinea materialelor utilizate.

Comentarii