Casă - Strada Unirii 14

1900 / Strada Unirii 14 / Monument Istoric

bookmark

Clădirea a fost ridicată la începutul secolului al XX-lea, în stil Secession, la comanda lui Domany Ștefan, un renumit comerciant de covoare, furnizor al curții regale și imperiale.

1 Steluţă2 Steluţe3 Steluţe4 Steluţe5 Steluţe Nici un vot
Se încarcă...

Istoric

La 1900, str. Petofi (actual Unirii) a cunoscut o amplă dezvoltare imobiliară, fiind locuită de renumiți întreprinzători arădeni, printre care Andrenyi și Domany – renumit comerciant de covoare în Arad și peste hotare.

Arhitectură

Clădirea cu un etaj superior a fost realizată în stil Secession, după proiectul arhitectului Steiner Iosif. Este împodobită cu o ornamentaţie diversă şi placaje din ceramică glazurată.

Sumar

  • Imobilul a fost construit la începutul secolului al XX-lea, în stil Secession, după proiectul arhitectului Steiner Iosif.
  • Domany Ștefan, proprietarul inițial al clădirii, a fost un renumit comerciant de covoare, furnizor al curții regale și imperiale.

Obiective turistice similare

Casă - Strada Unirii 13

Clădirea declarată monument istoric este un o ilustrare reușită a Secessionului arădean de la începutul sec. al XX-lea. Edificiul actualmente încorporează locuințe familiale.

Casă - Strada Unirii 11

Clădirea situată pe strada Unirii la numărul 11 a fost construită la începutul secolului al XX-lea, în stil Secession. Construcția conține un parter și două etaje superioare.

Casă - Strada Unirii 12

Această casă deosebită a fost construită în stil Secession, Edificiul cu demisol, parter și trei etaje superioare găzduiește locuințe familiale, iar la demisol, un spațiu comercial.

Comentarii